Top 5 variabele tarieven

Je kunt bij een energieleverancier kiezen uit vaste en variabele tarieven. Variabele tarieven bewegen met de markt mee. Als de energieprijzen stijgen, dan zullen de tarieven ook omhoog gaan. Maar omgekeerd kan natuurlijk ook, als de energieprijzen dalen, ga jij minder betalen. De prijzen van energie zijn op dit moment redelijk hoog door de onrust in het Midden-Oosten. Hierdoor zijn de olieprijzen hoog en dit zie je terug in de energie tarieven. Wat de energie prijzen in de toekomst gaan doen valt niet te zeggen. De kans is groot dat ze licht zullen dalen, maar het is niet uitgesloten dat er nog een stijging komt! Door te kiezen voor een energieleverancier met variabele prijzen, weet je zeker dat je de marktprijs betaald. Houd wel altijd de variabele tarieven in de gaten. In januari en juli worden de energie tarieven aangepast. Door regelmatig te vergelijken of door aanbiedingen in de gaten te houden, weet je zeker dat je niet teveel betaald.

Top 5 goedkoopste energieleveranciers met variabele tarieven

Hieronder kun je de top 5 vinden van energieleveranciers met variabele tarieven. We proberen het expres simpel te houden door een top 5 te maken. Een top 10 of 20 is uiteraard ook mogelijk, maar als je op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier, dan zal je waarschijnlijk niet voor de nummer 15 gaan! De meeste energieleveranciers met variabele tarieven bieden een contract voor onbepaalde tijd of met een 1-jarig contract. Zo zit je nergens lang aan vast en kun je overstappen als je een goedkopere mogelijkheid hebt gevonden.

We zijn bij de berekening van de goedkoopste energieleverancier met variabele tarieven uitgegaan van een het gemiddeld verbruik van een gezin:

  • 3400 kWh stroom
  • 1700 m2 gas

Met alle toeslagen, belastingen en kortingen is bij het totaal bedrag per maand al rekening gehouden! Dit is de gemakkelijkste manier om energieleveranciers te vergelijken, want van bijkomende kosten wordt niemand vrolijk.

Energieleverancier     Actie  Prijs per maand     Overstappen 
Energie Direct - 157,13 Overstappen naar Energie Direct
Nuon 3 maanden gratis stroom 157,90 Overstappen naar Nuon
Dong Energy  -   158,48 Overstappen naar Dong Energy 
Budget Energie - 153,66 Overstappen naar Budget Energie
Electrabel  159,62  Overstappen naar Electrabel 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb